Oznaczanie skrobiowości ziemniaka
- Producent:
- Zinner
Waga skrobiowa służąca do procentowego określania zawartości skrobi w ziemniakach. Zasada działania wagi polega na zważeniu porcji ziemniaków w powietrzu, a następnie po zanurzeniu ich w wodzie. Na podstawie pozornej masy próbki (tej zanurzonej w wodzie) wyznaczana jest procentowa zawartość skrobi w ziemniakach. Główną zaletą wagi, jest solidne wykonanie, duża precyzja pomiarów oraz niska cena, biorąc pod uwagę wysoką jakość. Urządzenia tego typu znajdują zastosowanie w firmach przetwarzających ziemniaki, gorzelniach, instytutach oceny odmian roślin itd.
Waga skrobiowa pozwala na:
1. Wyznaczenie zawartości skrobi
2. Wyznaczenie zawartości suchej masy
3. Uwzględnienie poprawki temperatury wody i ziemniaka.
Opcja podłączenia drukarki, PenDriva rejestrującego lub bezpośrednie połączenie z komputerem.
Skontaktuj się z dystrybutorem
Dystrybutor
Zinner - Wagi i Systemy Wagowe, Tensometry, Siłomierze
- Wagi i systemy wagowe
- Maciej Zinner - Kierownik Sprzedaży
- Adres: Poznań, 60-105 Poznań
-
Nr telefonu: 667 148 452
- E-mail: wagaprzemyslowa@zinner.pl
- WWW: zinner.pl
Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl