Indukcyjne czujniki higieniczne oraz do aplikacji w strefach spryskiwanych (washdown) do przemysłu spożywczego
- Producent:
- Baumer
Certyfikowane i niezawodne – dostępne w dwóch różnych wykonaniach dla szerokiego zakresu aplikacji.
Przemysł spożywczy charakteryzuje się bardzo ostrymi wymaganiami, jakie stawia się wszelkiego rodzaju urządzeniom m.in. czujnikom. Dlatego szwajcarska firma Baumer wprowadziła niezawodny system proTec+, który w zakresie nieprzepuszczalności uplasował się poziomie stopnia zabezpieczenia IP69K.
Czujniki IFRR oraz IWRR są nową grupą czujników do aplikacji, w których stosuje się mycie pod ciśnieniem (czujniki washdown). Wykonane są one ze stali nierdzewnej V4A i są z powodzeniem stosowane w strefach mycia (spryskiwania).
Czujniki serii IFBR są wykonane zgodnie z założeniami i wymaganiami stawianymi przed osprzętem mogącym mieć kontakt w żywnością, ponieważ spełniają wymagania higieniczne.
Certyfikaty ECOLAB, EHEDG oraz FDA są dla tych grup standardem i stanowią zapewnienie poprawności wykonania czujników, a tym samym możności zastosowania w przemyśle spożywczym.
Główne cechy czujników do stref spryskiwanych (washdown) IFRR:
solidna obudowa zapewniająca szczelność przy intensywnym czyszczeniu
szeroki zakres zakresów działania: od 3mm do 12mm
dostępne z różnym typem konektorów i przewodów
Więcej informacji:
czujniki do stref spryskiwanych (washdown) IFRR
Skontaktuj się z dystrybutorem
Dystrybutor
Newtech Engineering Sp. z o.o.
- Adres: ul. Sowińskiego 3, 44-100 Gliwice
-
Nr telefonu: 032 237 61 98
-
Faks: 032 237 61 97
- E-mail: newtech@newtech.com.pl
- WWW: www.newtech.com.pl
Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl