Powrót do listy produktów
Ostatnia aktualizacja: 2002-04-29
Hermetyczny czujnik temperatury typ Pt100-HCT, Pt500-HCT, Pt1000-HCT
Hermetyczny czujnik temperatury typ Pt100-HCT, Pt500-HCT, Pt1000-HCT
Hermetyczny czujnik temperatury typ Pt100-HCT , Pt500-HCT, Pt1000-HCT przeznaczony jest do pomiaru temperatury w przetwórstwie i przechowalnictwie produktów żywnościowych. Igła pomiarowa czujnika wykonana jest z cienkościennej rurki ze stali kwasoodpornej 1H18N9T zakończonej hartowanym grotem ze stali 3H13. Czujnik posiada rękojeść z gumy silikonowej (dopuszczonej do kontaktu z żywnością ) z której wyprowadzony jest przewód elastyczny w izolacji silikonowej.
Konstrukcja czujnika gwarantuje małą stałą czasową pomiarów oraz wysoką odporność na warunki klimatyczne.
Przykłady zastosowań: w wędzarnictwie - do pomiaru temperatury batonu, pomiary temperatur przy procesach parzenia, schładzania, zamrażania , rozmrażania, w dojrzewalniach bananów do pomiaru temperatury wewnątrz owoców, i.t.p.
DANE TECHNICZNE:
· Zakres pomiarowy: -700C÷ +1800C
· Element pomiarowy: cienkowarstwowy opornik platynowy
zgodny z DIN IEC751
f-my HERAEUS SENSOR GmbH
· Max. prąd pomiarowy: 5 mA
· Rękojeść niebieska: Pt 100, kl.A
· Rękojeść brązowa: Pt 500, kl.A
· Rękojeść czerwona: Pt 1000, kl.A
· Długość igły pomiarowej: 50 lub 130 mm
· Średnica igły pomiarowej: 3 mm
· Przewód pomiarowy: -dla Pt100 3 x 0.25 w oplocie i izolacji silikonowej
-dla Pt500, Pt1000 2 x 0.25 w oplocie i izolacji silikonowej
· Długość przewodu: 3 lub 5 m (inne długości do uzgodnienia)
· Masa: 0,15 kg (dla 5 mb przewodu 0,25 kg)
· Stopień ochrony: IP68
Szczegółowe informacje:
http://www.szaniawski.pl
http://www.szaniawski.pl/czujniki/c004/index.html
Hermetyczny czujnik temperatury typ Pt100-HCT , Pt500-HCT, Pt1000-HCT przeznaczony jest do pomiaru temperatury w przetwórstwie i przechowalnictwie produktów żywnościowych. Igła pomiarowa czujnika wykonana jest z cienkościennej rurki ze stali kwasoodpornej 1H18N9T zakończonej hartowanym grotem ze stali 3H13. Czujnik posiada rękojeść z gumy silikonowej (dopuszczonej do kontaktu z żywnością ) z której wyprowadzony jest przewód elastyczny w izolacji silikonowej.
Konstrukcja czujnika gwarantuje małą stałą czasową pomiarów oraz wysoką odporność na warunki klimatyczne.
Przykłady zastosowań: w wędzarnictwie - do pomiaru temperatury batonu, pomiary temperatur przy procesach parzenia, schładzania, zamrażania , rozmrażania, w dojrzewalniach bananów do pomiaru temperatury wewnątrz owoców, i.t.p.
DANE TECHNICZNE:
· Zakres pomiarowy: -700C÷ +1800C
· Element pomiarowy: cienkowarstwowy opornik platynowy
zgodny z DIN IEC751
f-my HERAEUS SENSOR GmbH
· Max. prąd pomiarowy: 5 mA
· Rękojeść niebieska: Pt 100, kl.A
· Rękojeść brązowa: Pt 500, kl.A
· Rękojeść czerwona: Pt 1000, kl.A
· Długość igły pomiarowej: 50 lub 130 mm
· Średnica igły pomiarowej: 3 mm
· Przewód pomiarowy: -dla Pt100 3 x 0.25 w oplocie i izolacji silikonowej
-dla Pt500, Pt1000 2 x 0.25 w oplocie i izolacji silikonowej
· Długość przewodu: 3 lub 5 m (inne długości do uzgodnienia)
· Masa: 0,15 kg (dla 5 mb przewodu 0,25 kg)
· Stopień ochrony: IP68
Szczegółowe informacje:
http://www.szaniawski.pl
http://www.szaniawski.pl/czujniki/c004/index.html
Porównaj ofertę z innymi dostawcami
To proste! Uzupełnij formularz i poznaj najlepsze oferty dostawców z branży automatyki przemysłowej.
Dystrybutor
Systemy Informatyczne Szaniawski System
- Adres: ul. Lipowa 37, 05-803 Pruszków
-
Nr telefonu: 0-501-38-31-98
-
Faks: 0-22-758-67-26
Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl