Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Powrót do listy produktów Ostatnia aktualizacja: 2006-05-11
TRS-04a (Przetwornik temperatury i wilgotności)
TRS-04a (Przetwornik temperatury i wilgotności)
Producent:
Simex
Przetwornik temperatury i wilgotności TRS-04a przeznaczony jest do systemów
wielopunktowego pomiaru temperatury i wilgotności. W szczególności nadaje się do pomiaru warunków w pomieszczeniach przeznaczonych do produkcji i przechowywania produktów spożywczych. Moduł wyposażony jest w magistralę komunikacyjną Modbus RTU.

DANE TECHNICZNE:

napięcie zasilania:typowo 10 VDC (9 VDC - 12 VDC)
pobór prądu
podczas pracy:4,2 mA
podczas transmisji Modbus:do 60 mA
czujnik temperatury:pó³przewodnikowy układ scalony
zakres pomiarowy:0°C do +70°C
błąd pomiaru:±0,5°C
czujnik wilgotności:
zakres pomiaru:0% RH do 100% RH
dokładność:±2% RH (przy 25°C, bez kondensacji)
liniowość:±0,5% RH (typowo)
histereza:±1,2% RH
powtarzalność:±0,5% RH
stabilność:±1% RH (przy 50% RH, w ciągu 5 lat)
ilość modułów w jednej sieci:maksymalnie 127
interfejs komunikacyjny:RS 485 / Modbus RTU / 9600 bit/sek.
temp. pracy:0°C do +70°C
temp. składowania:-40°C do +85°C
sposób mocowania:do ściany, 2 śruby M3
przewód połączeniowy:4 żyły (2 żyły zasilające + 2 żyły transmisji danych)
stopień ochrony:IP 65 (obudowa ABS), IP 30 (czujnik)
wymiary obudowy:(d³ x sz x g³)
bez dławic:63 x 58 x 35 mm
z dławicami:103 x 92 x 35 mm
uwagi:Nie należy dopuścić do przekroczenia zakresu temperatur 0 - 70°C.
Moduł nie powinien być używany w środowisku, w którym występuje kondensacja pary wodnej.

Dystrybutor

Casp System Sp. z o.o.

Adres: Puszkina 2, 43-603 Jaworzno
Nr telefonu: +48 032/ 614-09-17..19 Pokaż numer
Faks: +48 032/ 614-09-17..19 Pokaż numer
Adres e-mail: biuro@casp.pl
WWW: www.casp.pl

Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl

Wyślij wiadomość

Dodaj plik...
Reklama: Chcesz taką reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »