Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Veichi
Powrót do listy produktów Ostatnia aktualizacja: 2019-06-06
Waga do wyznaczania skrobi

oznaczanie skrobiowości ziemniaków

Producent:
AKWA-TRONIC

Waga Reimanna-Parowa

Zasada pomiaru opiera się na korelacji między zawartością skrobi a ciężarem właściwym bulw i wykorzystuje prawo Archimedesa. Oznaczenie skrobiowości przy użyciu wagi Reimanna-Parowa polega na zważeniu ziemniaków w powietrzu, a potem w wodzie. Na podstawie otrzymanych wyników pomiaru, waga oblicza sgęstość ziemniaków oraz zawartość suchej masy. Wartość skrobiowości ziemniaków otrzymuje się po odjęciu od suchej masy zawartości składników nieskrobiowych, które wynoszą średnio 5,75% (stała Maerckera)

Nośność wagi: 6 kg
Dokładność: 2 g
Legalziacja: TAK

Opcje dodatkowe: drukarka, termometry do mierzenia temperatury wody i bulwy ziemniaka. 

 

 

Porównaj ofertę z innymi dostawcami

To proste! Uzupełnij formularz i poznaj najlepsze oferty dostawców z branży automatyki przemysłowej.

Dystrybutor

Akwa Tronic. Wagi i Systemy wagowe.

Adres: Warszawska, 82/148, 61-031 Poznań

Nr telefonu: 609115888 Skopiuj

Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl