oznaczanie skrobiowości ziemniaków
- Producent:
- AKWA-TRONIC
Waga Reimanna-Parowa
Zasada pomiaru opiera się na korelacji między zawartością skrobi a ciężarem właściwym bulw i wykorzystuje prawo Archimedesa. Oznaczenie skrobiowości przy użyciu wagi Reimanna-Parowa polega na zważeniu ziemniaków w powietrzu, a potem w wodzie. Na podstawie otrzymanych wyników pomiaru, waga oblicza sgęstość ziemniaków oraz zawartość suchej masy. Wartość skrobiowości ziemniaków otrzymuje się po odjęciu od suchej masy zawartości składników nieskrobiowych, które wynoszą średnio 5,75% (stała Maerckera)
Nośność wagi: 6 kg
Dokładność: 2 g
Legalziacja: TAK
Opcje dodatkowe: drukarka, termometry do mierzenia temperatury wody i bulwy ziemniaka.
Porównaj ofertę z innymi dostawcami
To proste! Uzupełnij formularz i poznaj najlepsze oferty dostawców z branży automatyki przemysłowej.
Dystrybutor
XYZ
- Adres: XYZ, 61-025 XYZ
Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl