Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Faulhaber robotic
Powrót do listy szkoleń INFORMACJA ARCHIWALNA
Ostatnia aktualizacja: 2024-04-02


Powrót do kalendarium
Tlen rozpuszczony w biofarmacji

Seminarium internetowe na żywo 24.10.2023 godz. 15:00

Tlen rozpuszczony w biofarmacji
Koszt szkolenia:
bezpłatnie
Czas trwania:
1 godzina
Najbliższy termin:
Nie został okreslony

 

Dlaczego i jak stosować strategie kontroli tlenu rozpuszczonego?

Przegląd programu

  • Wpływ poziomu tlenu rozpuszczonego na anabolizm komórek
  • Jak strategie kontroli DO mogą zmaksymalizować miano i wydajność produktu
  • Najnowsze technologie analityczne dla dokładnej kontroli DO
  • Strategie kontroli tlenu rozpuszczonego w biofarmacji

Poziom rozpuszczonego tlenu w roztworze do fermentacji tlenowej lub hodowli komórkowej jest jedną z kluczowych zmiennych w procesie produkcji biomateriałów.

Poprzez cykl Krebsa, komórki wykorzystują DO w katabolizmie, który napędza ich reprodukcję, utrzymanie i anabolizm w ogóle, a także w samym anabolizmie jako bloki budulcowe. Zazwyczaj, aby zmaksymalizować miano i wydajność produktu, należy podawać i utrzymywać precyzyjny, optymalny profil DO przez cały czas trwania cyklu.

Jeśli komórki są pozbawione odpowiedniej ilości DO, ich anabolizm jest upośledzony, a tym samym poziom produktu nie osiąga wartości szczytowej. Z drugiej strony, zbyt duża ilość tlenu rozpuszczonego w komórkach powoduje nadmierne powstawanie reaktywnych form tlenu (ROS), co ostatecznie prowadzi do zahamowania metabolizmu w mechanizmach syntezy białek w komórkach, a tym samym do zmniejszenia wydajności produktu.

Od dziesięcioleci inżynierowie zajmujący się bioprocesami wykorzystują czujniki DO in-line w swoich technologiach analitycznych, aby monitorować i zarządzać swoimi fermentorami za pomocą biokontrolerów. Podczas tego webinarium na żywo zbadamy, dlaczego i w jaki sposób strategie kontroli DO korzystają z kompetentnych technologii wykrywania DO in-line wraz z innymi najnowocześniejszymi technologiami czujników, które stale poprawiają zdolności biokontrolerów do utrzymywania pożądanych warunków fermentacji.

Po wykładzie odbędzie się sesja pytań i odpowiedzi.

Zarejestruj sie juz dziś

Zapraszamy 

METTLER TOLEDO

Najbliższe terminy tego szkolenia

Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą

Skontaktuj się z dystrybutorem

Organizator

Mettler-Toledo Sp. z o. o.

Adres: Poleczki 21, 02-822 Warszawa

Nr telefonu: 22 691 10 00 Skopiuj

E-mail: polska@mt.com Skopiuj
WWW: www.mt.com

Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl

Wyślij wiadomość

Dodaj plik...