Ostatnia aktualizacja: 2024-04-02
Powrót do kalendarium
Seminaria internetowe na żywo 19-22. 06. 2023
Tydzień webinariów i dyskusji prowadzonych przez ekspertów
Przegląd programu
- Jak uzyskać dokładne wyniki zawartości wody za pomocą miareczkowania Karla Fischera?
- Metoda Karla Fischera - krok po kroku
- Znaczenie wzorców Karla Fischera klasy CRM dla dokładnego miareczkowania KF
- Bezpośrednie miareczkowanie Karla-Fischera lub ekstrakcja w fazie gazowej - bliższe spojrzenie
- Walidacja parametrów miareczkowania Karla Fischera
- Dyskusja ekspertów przy okrągłym stole na żywo
Miareczkowanie Karla Fischera jest nadal najczęściej stosowaną, najdokładniejszą i najszybszą metodą oznaczania zawartości wody we wszelkiego rodzaju matrycach próbek. Ten tydzień miareczkowania obejmuje różne aspekty, które należy wziąć pod uwagę przy określaniu zawartości wody w produktach, surowcach i innych substancjach. Eksperci z branży nauk przyrodniczych przedstawią i omówią różne etapy procesu miareczkowania Karla Fischera oraz sposoby jego usprawnienia. Nauka obejmuje:
- Proces miareczkowania Karla Fischera i wskazówki, jak go ulepszyć
- Metoda miareczkowania Karla Fischera i jej zalety
- Materiały referencyjne stosowane do oznaczania miana, sprawdzania przyrządów i weryfikacji wyników
- Parametry potrzebne do walidacji aplikacji miareczkowania Karla Fischera
- Nowości i przyszłe aspekty miareczkowania Karla Fischera
19 czerwca
Jak uzyskać dokładne wyniki zawartości wody za pomocą miareczkowania Karla Fischera
Prezenter: Bettina Straub-Jubb
20 czerwca
Metoda piecowa Karla Fischera - krok po kroku
Prezenter: Michael Margreth
Znaczenie wzorców Karla Fischera klasy CRM dla dokładnego miareczkowania KF
Prezenter: Shailly Krishna-Rajusth
21 czerwca
Bezpośrednie miareczkowanie Karla-Fischera lub ekstrakcja w fazie gazowej - bliższe spojrzenie
Prezenter: Thomas Hitz, PhD METTLER TOLEDO
W tej prezentacji porównamy metodę bezpośredniego dodawania z metodą ekstrakcji do fazy gazowej. W tym celu przeanalizowano różne rodzaje próbek metodą bezpośredniej addycji, ekstrakcji do fazy gazowej lub obiema metodami. Wśród testowanych typów próbek znalazły się proszki, oleje i kwiaty konopi indyjskich. Omówimy wyzwania związane z takimi próbkami i podkreślimy środki analityczne, które zapewnią uzyskanie najlepszych możliwych wyników. Uczestnicząc w tej prezentacji, dowiesz się o:
- Miareczkowanie bezpośrednie vs. metoda ekstrakcji w fazie gazowej
- Zalety metody piecowej Karla Fischera (ekstrakcja w fazie gazowej)
- Przykłady zastosowań: oleje / kwiat konopi
Walidacja parametrów miareczkowania Karla Fischera
Prezenter: Angela Schwehn
22 czerwca
Dyskusja ekspertów przy okrągłym stole na żywo
Omówienie trendów i kluczowych aspektów miareczkowania Karla Fischera. Powrócimy do niektórych pytań zadanych podczas wcześniejszych trzech webinariów, a także odpowiemy na nowe pytania podczas dyskusji przy okrągłym stole. To wydarzenie na żywo będzie moderowane przez Separation Science, a uczestnikami będą Bettina Straub-Jubb, dr Shailly Krishna Rajusth, Angela Schwehn, dr Leila Mosberger i Michael Margreth.
Prelegenci
Thomas Hitz, PhD METTLER TOLEDO Rozwój aplikacji Karla-Fischera
Zapraszamy
Zespół METTLER TOLEDO
Najbliższe terminy tego szkolenia
Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą
Skontaktuj się z dystrybutorem
Organizator
Mettler-Toledo Sp. z o. o.
- Adres: Poleczki 21, 02-822 Warszawa
-
Nr telefonu: 22 691 10 00
- E-mail: polska@mt.com
- WWW: www.mt.com
Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl