
ResearchAndMarkets wydalo nowy raport „Food Automation Market - Global Opportunity Analysis and Industry Forecast (2017-2022)". Analitycy przewidują w nim, że światowy rynek automatyzacji żywności będzie wzrastał średnio o 7,1% rocznie w okresie od 2017 do 2022 roku. Na koniec tego okresu osiągnie wartość 11,2 miliarda dolarów.
Producenci i dystrybutorzy żywności zmuszeni są spełniać wysokie standardy. Rosnący popyt konsumencki stanowi wyzwanie w zakresie bezpieczeństwa i jakości. Zautomatyzowane systemy w naturalny sposób zwiększają zyski i zapewniają klientom lepszą jakość produktu.
Po kompleksowych badaniach nad rynkiem automatyzacji żywności i dogłębnej analizie scenariuszy rynkowych, analitycy zidentyfikowali jego ograniczenia, obecne trendy i stojące przed nim wyzwania. Rosnące wymagania w zakresie bezpieczeństwa żywności, coraz większe zapotrzebowanie na przetworzoną i specjalizowaną żywność pakowaną, różny poziom postępu technologicznego w przemyśle spożywczym w zależności od produktu, popyt na poprawę wydajności i obniżenie kosztów produkcji to kluczowe czynniki, które będą wspierać wzrost branży w prognozowanym okresie. Wysokie nakłady kapitałowe są jednak głównym problemem hamującym w pewnym stopniu wzrost rynku.
Raport uwzględnia także obecny stan konkurencji na rynku. Wśród jego kluczowych uczestników wymieniane są firmy: Rockwell Automation, ABB, Yaskawa Electric, Siemens, Yokogawa Electric, Fanuc, Schneider Electric, Destaco, Mitsubishi Electric, JLS Automation, GEA, Proleit, Emerson Electric oraz Falcon Autotech.
Kategoria wiadomości:
Raporty rynkowe
- Źródło:
- globalnewswire

Komentarze (0)
Czytaj także
-
Kluczowa rola wycinarek laserowych w obróbce metali
Wycinarki laserowe zrewolucjonizowały przemysł obróbki metali, oferując niezwykłą precyzję i efektywność. Dowiedz się, dlaczego są one...
-
Automatyzacja kluczowym elementem rozwoju Przemysłu 4.0
W ostatnich latach w sektorze produkcyjnym można zauważyć wzrost zapotrzebowania na rozwiązania z obszaru automatyki. Jest to jedna z...
-
-
-
-
-