Ostatnia aktualizacja: 2024-04-02
Powrót do kalendarium
Seminarium internetowe na żywo 19.03.2024
pH w przetwórstwie żywności i napojów
Jakość, bezpieczeństwo i wydajność
Przegląd programu
Jak poziom pH może wpływać na kontrolę procesu i jakość produktu
Zalety ciągłego pomiaru pH
Pomiar pH w czasie rzeczywistym do wykrywania mikroorganizmów i monitorowania kontroli CIP
Jak najnowsze systemy pomiaru pH są bezpieczne dla procesów F&B
Większa produktywność i bezpieczeństwo
pH w przetwórstwie żywności i napojów ma ogromne znaczenie dla jakości i bezpieczeństwa. Wiele procesów w branży F&B można kontrolować i optymalizować za pomocą wartości pH. Częścią tego jest wykrywanie niepożądanych mikroorganizmów lub nieprawidłowego działania systemu kontroli CIP.
Do tej pory pH było zwykle określane za pomocą próbki mierzonej w laboratorium. Takie podejście jest czasochłonne, pracochłonne i podatne na błędy.
Prelegenci: Holger Schmidt
Czas trwania: 1 godz
Termin: 19.03.2024 godz. 10:00
Termin: 19.03.2024 godz. 16:00
To seminarium internetowe pokaże, w jaki sposób ciągły pomiar pH może być wykorzystywany do bezpiecznej oceny i kontroli procesów w ich trakcie, jaki ma to wpływ na jakość i kontrolę procesu oraz jak można zoptymalizować wykorzystanie zasobów.
Pomiar pH na linii produkcyjnej w przetwórstwie żywności i napojów jest utrudniony ze względu na kruchość szklanych czujników pH. Podczas webinarium zaprezentujemy nowy, nietłukący się czujnik pH, który zapewnia dokładność i szybkość reakcji szklanych czujników pH. Omówione zostaną również właściwości czujnika podczas pracy i czyszczenia w obiegu zamkniętym (CIP).
Zapraszamy.
Najbliższe terminy tego szkolenia
Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą
Skontaktuj się z dystrybutorem
Organizator
Mettler-Toledo Sp. z o. o.
- Adres: Poleczki 21, 02-822 Warszawa
-
Nr telefonu: 22 691 10 00
- E-mail: polska@mt.com
- WWW: www.mt.com
Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl