Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Powrót do listy szkoleń Ostatnia aktualizacja: 2025-04-11

Powrót do kalendarium
Poprawa przetwarzania produktów mlecznych

Automatyzacja procesów w oparciu o pH in-line

Poprawa przetwarzania produktów mlecznych
Koszt szkolenia:
Bezpłatne
Czas trwania:
1h
Najbliższy termin:
Nie został okreslony

Zespół METTLER TOLEDO serdeczenie zaprasza Państwa na bezpłatne seminarium internetowe na żywo prowadzone przez grono naszych eskpertów na platformie MS TEAMS.

Podczas spotkania omówione zostaną takie zagadnienia, jak:

  • Wpływ pH na produkcję mleczarską
  • Problemy z laboratoryjnym pomiarem
  • pH Wartość ciągłych danych pH
  • Jak najnowsze systemy pomiaru pH mogą usprawnić przetwórstwo mleczarskie

 

Wyższa jakość i większa produktywność

pH ma ogromny wpływ na jakość i bezpieczeństwo żywności. Od dziesięcioleci producenci żywności wykorzystują wartość pH określoną przez pobranie próbki, aby sprawdzić postęp procesów produkcyjnych. Jednak próbka zapewnia wgląd w produkcję tylko w momencie jej pobrania, a jej pobranie i analiza wymaga znacznego nakładu pracy i czasu.

Podczas tego webinarium prowadzący zaprezentuje, że nie tylko praca i wysiłek włożony w laboratoryjne określenie pH mogą być problematyczne; można przeoczyć okazję do szybkiego zareagowania na nieprawidłowe operacje, a niepożądana aktywność mikroorganizmów i przypadkowe dozowanie detergentów CIP mogą zostać wykryte z opóźnieniem. Takie zdarzenia prowadzą do czasochłonnych i kosztownych działań naprawczych.

Przyjrzymy się, w jaki sposób ciągłe monitorowanie pH za pomocą czujników in-line może pomóc uniknąć wszystkich tych problemów, a także jaki pozytywny wpływ mogą mieć dane pH w czasie rzeczywistym na jakość produktu, koszty produkcji, bezpieczeństwo procesu i planowanie produkcji.

Pomiar pH in-line w przetwórstwie żywności i napojów jest utrudniony ze względu na kruchość szklanych czujników pH. Zaprezentujemy nowy, nietłukący się czujnik pH, który zapewnia dokładność i szybkość reakcji szklanych czujników pH, otwierając możliwości pomiaru in-line za pomocą bezpiecznej i łatwej w obsłudze technologii oraz usprawniając przetwórstwo mleczarskie. Omówione zostaną również właściwości czujnika podczas pracy i czyszczenia w obiegu zamkniętym (CIP).

 

Zarejestruj się już dziś!

 

Serdecznie zapraszamy do rejestracji i przygotowania pytań do naszych ekspertów.

 

Do zobaczenia,

Zespół METTLER TOLEDO

Najbliższe terminy tego szkolenia

Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą

Skontaktuj się z dystrybutorem

Organizator

Mettler-Toledo Sp. z o. o.

Adres: Poleczki 21, 02-822 Warszawa

Nr telefonu: 22 691 10 00 Skopiuj

E-mail: polska@mt.com Skopiuj
WWW: www.mt.com

Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl

Wyślij wiadomość

Dodaj plik...