Powrót do listy wiadomości
Dodano: 2003-06-18 | Ostatnia aktualizacja: 2003-06-18
Invensys pomoże w produkcji serów dla Szwedów
Arla Falkenberg - szwedzki producent serów, podpisał kontrakt o wartości 4.5 mln euro z Invensys APV na projekt i instalację nowej linii produkcyjnej.
Projekt jest częścią strategii centralizacji i zwiększenia produkcji firmy Arla Foods, która jest największym producentem serów w Szwecji (20-35 tysięcy ton rocznie). Projekt obejmuje modyfikację wszystkich systemów odpowiedzialnych za produkcję (systemy przetwarzania wody, pakowania, cięcia, formowania, prasowania, zaawansowane systemy pomiarowe). System sterowania, który będzie nadzorował proces będzie oparty na Wonderware InTouch komunikującym się przez bazę InSQL.
Jednym z powodów wyboru Arla Falkenburg, były innowacyjne rozwiązania Invensys APV. Invensys spełniło wymagania Arla co do zapewnienia jakości, dokładnej wagi i rozmiarów produktów.
Projekt jest częścią strategii centralizacji i zwiększenia produkcji firmy Arla Foods, która jest największym producentem serów w Szwecji (20-35 tysięcy ton rocznie). Projekt obejmuje modyfikację wszystkich systemów odpowiedzialnych za produkcję (systemy przetwarzania wody, pakowania, cięcia, formowania, prasowania, zaawansowane systemy pomiarowe). System sterowania, który będzie nadzorował proces będzie oparty na Wonderware InTouch komunikującym się przez bazę InSQL.
Jednym z powodów wyboru Arla Falkenburg, były innowacyjne rozwiązania Invensys APV. Invensys spełniło wymagania Arla co do zapewnienia jakości, dokładnej wagi i rozmiarów produktów.
Kategoria wiadomości:
Z życia branży
- Źródło:
- Food Production Daily

Komentarze (0)
Czytaj także
-
Ekonomiczna automatyzacja produkcji akumulatorów
Firma Bosch Rexroth oferuje kompleksową gamę efektywnych i produktywnych rozwiązań z zakresu automatyki przemysłowej Kompleksowa oferta...
-
Kluczowa rola wycinarek laserowych w obróbce metali
Wycinarki laserowe zrewolucjonizowały przemysł obróbki metali, oferując niezwykłą precyzję i efektywność. Dowiedz się, dlaczego są one...
-
-
-
-
-
-