Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Faulhaber robotic
Powrót do listy artykułów Aktualizowany: 2024-02-08
5 dróg do lepszego zarządzania produktywnością

Wskazówki dla producentów gotowych dań dotyczące przyspieszenia procesów, zmniejszenia kosztów i zap

Producenci dań gotowych działają zawsze pod presją – ze strony konsumentów, aby utrzymać niskie koszty i wysoką jakość; konkurencji, która utrzymuje niższe koszty; a także organów zarządzających i legislacyjnych, które wymagają doskonałej jakości produktów.

Dzięki odpowiedniemu wyposażeniu działanie zakładu może sprostać wszystkim tym wymaganiom i nie tylko.

e-book pt. „5 dróg do lepszego zarządzania produktywnością" zawiera wskazówki dla producentów dań gotowych dotyczące zwiększenia wydajność produkcji.

 

cq5dam.web.1280.1280PPR7XD4H.jpg

 

Co jest czynnikiem zwiększającym produktywność?

Każda firma produkcyjna stara się poprawiać zarządzanie produktywnością, aby efekt osiągany na końcu linii produkcyjnej stanowił jak najlepsze wykorzystanie użytych surowców. Jakie czynniki wpływają zatem na zwiększenie produktywności w branży dań gotowych? W e-booku przyglądamy się kilku kluczowym obszarom, w tym:

  1. Jak zwiększyć wydajność pracy operatora?
  2. Jak przyspieszyć procesy wykonywane ręcznie?
  3. Jak zmniejszyć straty i zachować zgodność z przepisami?
  4. Jak zapewnić jakość nawet podczas zmiany produktu?
  5. Jak lepiej monitorować procesy?

Ściągnij e-book, aby uzyskać informacje i poznać rozwiązania dotyczące tych kluczowych kwestii.

Główne cechy produktu: statystyczna kontrola jakości

Statystyczna kontrola jakości (SQC) może pomóc w zarządzaniu produktywnością na kilka sposobów, które obejmują:

  • Redukcję przepełniania opakowań – dla producentów dań gotowych każda porcja ma znaczenie; Jeśli przepełnianie występuje systematycznie, koszty nadmiaru oddanego produktu mogą się szybko kumulować. SQC pomaga temu zaradzić przez wczesne wychwycenie i skorygowanie problemu.
  • Wgląd w proces – zbieranie danych z tysięcy punktów każdego dnia ma wartość tylko wtedy, gdy zostaną one wykorzystane. Oprogramowanie SQC zapewnia wgląd we wskaźniki jakości i nie tylko, umożliwiając podejmowanie świadomych decyzji produkcyjnych.

Obejrzyj film, aby poznać wszystkie rozwiązania opisane w e-booku, a następnie ściągnij go i uzyskaj szczegółowe informacje.

Jak wyeliminować straty w zakładzie produkującym dania gotowe?

Oprogramowanie do statystycznej kontroli jakości (SQC) pomaga zredukować systematyczne przepełnianie opakowań, które wielu producentów uważa za niezbędne do spełnienia wymagań dotyczących zawartości netto. Dzięki SQC można napełniać opakowania dokładnie określoną ilością produktu i zmniejszyć koszt wspomnianych nadwyżek oraz spowodowanych nimi strat.

Jak zmaksymalizować wykorzystanie surowców?

Wykorzystanie odpowiedniego sprzętu w całym procesie produkcyjnym pomoże zmniejszyć ilość strat i zmaksymalizować potencjał produktu. Aby uzyskać szczegółowe informacje, ściągnij e-book pt. „5 dróg do lepszego zarządzania produktywnością".

Jak uzyskać elastyczność w produkcji?

Wielu producentów dań gotowych wymaga elastyczności na stanowiskach roboczych, ponieważ konieczność zmiany przygotowywanego posiłku może zaistnieć z dnia na dzień. Przenośne rozwiązania wagowe sprawdzają się przy tym doskonale, zapewniając niezbędną elastyczność i zwiększoną wydajność – wszystko przy zachowaniu jakości i zgodności z przepisami.

Odwiedź stronę METTLER TOLEDO i pobierz e-book.

Czytaj także