Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
Veichi
Powrót do listy szkoleń INFORMACJA ARCHIWALNA
Ostatnia aktualizacja: 2024-04-02


Powrót do kalendarium
Znaczenie tlenu rozpuszczonego w produkcji piwa

Webinary na życzenie METTLER TOLEDO

Znaczenie tlenu rozpuszczonego w produkcji piwa
Koszt szkolenia:
Darmowe
Czas trwania:
1 godzina
Najbliższy termin:
Nie został okreslony

Jeśli zapytasz piwowara, co spędza mu sen z powiek w nocy, prawdopodobnie powie: „Podanie złego piwa do rąk moich klientów!" Robienie każdego piwa wymaga ogromnego zaangażowania i wysiłku. Ostatnią rzeczą, jakiej chce piwowar, jest to, że piwo zepsuje się, zanim klient zyska szansę go spróbować. Niestety, jeżeli pozwolisz, aby tlen skaził twoje piwo właśnie do tego dojdzie. Oznacza to, że kontrola tlenu rozpuszczonego (DO) ma coraz większe znaczenie. Zrozumienie wpływu tlenu na brzeczkę podczas produkcji po stronie ciepłej i zimnej jest ważne, aby wiedzieć gdzie należy uważać, aby nie wprowadzić tlenu. Na etapach produkcji, od wstępnej fermentacji po pakowania/napełniania, istotne jest unikanie błędów, które mogą prowadzić do powstawania nieznanych zanieczyszczeń w produktach, a w najgorszym przypadku do utraty klienta.

Czas trwania: 1 godzina
Język: English

Odwiedź stronę METTLER TOLEDO i obejrzyj seminarium w wygodnym dla siebie terminie!

Najbliższe terminy tego szkolenia

Obecnie nie ma wyznaczonych terminów tego wydarzenia. Jesteś zainteresowany tym tematem? Skontaktuj się z firmą

Skontaktuj się z dystrybutorem

Organizator

Mettler-Toledo Sp. z o. o.

Adres: Poleczki 21, 02-822 Warszawa

Nr telefonu: 22 691 10 00 Skopiuj

E-mail: polska@mt.com Skopiuj
WWW: www.mt.com

Przy kontakcie powołaj się na portal automatyka.pl

Wyślij wiadomość

Dodaj plik...