
W dniach 23-24 marca odbędzie się druga edycja konferencji branżowej Food Automation. Organizatorami są firma Siemens oraz Polska Federacja Producentów Żywności.
Głównym problemem poruszanym podczas wydarzenia będą obowiązki nakładane na zakłady produkcyjne w kontekście efektywności energetycznej. Zostaną one omówione pod kątem ewentualnych korzyści produkcyjnych i kosztowych. Na konferencji zostanie również przedstawiony temat tracingu w roli ograniczającej straty oraz robotyzacja branży.
Wydarzenie zostanie podzielone na cztery bloki tematyczne. Pierwszy z nich to wspomniana wcześniej efektywność energetyczna, drugi stanowić będzie audyt automatyzacji przedsiębiorstw, a kolejne dwa związane będą z bezpieczeństwem żywności oraz bezpieczeństwem zakładów produkcyjnych.
Partnerem głównym konferencji jest firma ATER Logic, natomiast branżowym firma ASKOM. Pozostali z nich to Automatech, DB Energy, Hamilton, KUKA, Schulz Infoprod, Stesar oraz Tauron Sprzedaż. Konferencja odbędzie się w łódzkim hotelu Holiday Inn.
(rr)
Kategoria wiadomości:
Z życia branży
- Źródło:
- portalspozywczy.pl

Komentarze (0)
Czytaj także
-
AUTOMATECH wspiera firmy w okresie pandemii
Wszystkie ręce na pokład – przykładów wsparcia w trudnym dla wszystkich okresie pandemii można mnożyć: firmy, ale także osoby prywatne, oferują...
-
Kluczowa rola wycinarek laserowych w obróbce metali
Wycinarki laserowe zrewolucjonizowały przemysł obróbki metali, oferując niezwykłą precyzję i efektywność. Dowiedz się, dlaczego są one...
-
-
-