Do natychmiastowego i ekonomicznego oznaczania zawartości cukru
Oznaczanie wartości Brix w próbkach żywności i napojów
Dzięki pełnemu zakresowi Brixa (0−95° Brix) i 10 zintegrowanym skalom związanym z cukrem, ręczny refraktometr MyBrix doskonale nadaje się do pomiaru niemal wszystkich próbek żywności i napojów.
Jest idealny do określania optymalnego czasu zbioru owoców i warzyw, przeprowadzania inspekcji towarów przychodzących lub kontroli procesu i jakości w produkcji soków, win, napojów bezalkoholowych i żywności.
Pomiar w kilka sekund
Refraktometr MyBrix błyskawicznie i precyzyjnie mierzy indeks refrakcji oraz zawartość cukru. Wystarczy umieścić próbkę na pryzmacie, nacisnąć przycisk odczytu i w ciągu zaledwie 2 sekund uzyskać wyniki w żądanej skali.
Oznaczanie cukru w dowolnym miejscu
Dzięki kompaktowej, wytrzymałej i odpornej na warunki atmosferyczne konstrukcji pomiary można wykonywać praktycznie wszędzie – w terenie, przy linii produkcyjnej lub w laboratorium kontroli jakości.
Brix i nie tylko
Wyniki są automatycznie kompensowane temperaturowo i przeliczane na maksymalnie 3 z 10 zintegrowanych skal cukrowych, takich jak Brix, Oechsle, Baumé i wiele innych.
Pożegnaj się z refraktometrem analogowym
Refraktometry cyfrowe mają większą wiarygodność wyników w porównaniu z refraktometrami analogowymi, eliminując zależność od operatora i ułatwiając wykrywanie błędów.
Kategoria komunikatu:
Nowinki techniczne
- Dodał:
- Mettler-Toledo Sp. z o. o.
Czytaj także
-
Przyszłość cobotów: jak współpraca napędza innowacje
Przyszłość cobotów: jak współpraca napędza innowacje Technologie dla robotów współpracujących (cobotów) rozwijają się bardzo szybko, a...
-
Instalacje uzdatniania wody w przemyśle - najważniejsze technologie
Czystość wody jest pojęciem rozumianym na wiele sposobów. Dla osoby zażywającej kąpieli w jeziorze ważny będzie brak chemicznych...