
Chipotle Mexican Grill zaprezentowało Autocado, prototyp robota współpracującego opracowanego we współpracy z Vebu. Maszyna kroi, usuwa pestki i obiera awokado zanim zostaną one ręcznie rozgniecione w celu stworzenia charakterystycznego guacamole. Augmented Makeline, cobotyczna linia produkcyjna zbudowana we współpracy z Hyphen jest z kolei testowana w innych restauracjach Chipotle.
Curt Garner, dyrektor ds. klientów i technologii przedsiębiorstwa powiedział: - Te urządzenia kobotyczne mogą pomóc nam zbudować lepszy silnik operacyjny, który zapewni wspaniałe wrażenia członkom naszego zespołu i gościom, jednocześnie utrzymując wysokie standardy kulinarne Chipotle. Optymalizacja wykorzystania tych systemów i uwzględnienie opinii załogi oraz klientów to kolejne kroki w procesie przed określeniem szerszych planów pilotażowych.
Vebu i Chipotle ściśle współpracowały z certyfikowanymi menedżerami ds. szkoleń z restauracji Chipotle, aby przeanalizować proces przygotowywania awokado i zidentyfikować zadania, które są czasochłonne i mniej korzystne dla członków załogi. Autocado potrzebuje średnio około 26 sekund, aby w pełni wydrążyć owoc. Obecna wersja potrafi przy tym przetwarzać każdego rozmiaru awokado.
Augmented Makeline wykorzystuje zautomatyzowaną technologię do tworzenia tzw. misek i sałatek, podczas gdy pracownicy Chipotle obsługują linię produkcyjną, aby przygotowywać burrito, tacos, quesadillas i posiłki dla dzieci. Około 65% wszystkich cyfrowych zamówień Chipotle opartych jest właśnie o te produkty.
(rr)
Kategoria wiadomości:
Nowinki techniczne
- Źródło:
- roboticsandautomationnews

Komentarze (0)
Czytaj także
-
Jak zautomatyzować każdy proces przemysłowy?
Automatyzacja procesów jest kluczem do obniżania kosztów produkcji. Nie zawsze jest to proste, bo na proces przemysłowy składa się wiele...
-
Kluczowa rola wycinarek laserowych w obróbce metali
Wycinarki laserowe zrewolucjonizowały przemysł obróbki metali, oferując niezwykłą precyzję i efektywność. Dowiedz się, dlaczego są one...
-
-
-
-
-