
Londyński start-up technologiczny Karakuri zaprezentował robotycznego szefa kuchni DK-One. Firma, która rozpoczęła swoją przygodę z robotyką w 2018 roku, tworzy konstrukcję będącą w stanie przygotowywać spersonalizowane potrawy na żądanie, obsługując kilka zamówień jednocześnie.
Klient DK-One może podać dokładną wielkość porcji, a nawet preferowaną wartość energetyczną posiłku.
Prototyp jest obecnie testowany weryfikowany w zakładzie produkcyjnym w zachodnim Londynie. Dalsze testy mają zostać uruchomione bezpośrednio w obiektach, gdy tylko ograniczenia związane z COVID-19 zostaną zniesione.
- Spędziliśmy wiele czasu na rozmowach z naszymi klientami i specjalistami z branży i widzieliśmy w ich oczach ogromny entuzjazm wobec potencjału DK-One. Maszyna już działa i niedługo będziemy mogli zademonstrować korzyści z użytkowania DK-One w komercyjnej formie, a tym samym zademonstrować naszą wizję przyszłości restauracji - powiedział w oświadczeniu Barney Wragg, CEO spółki.
Karakuri prowadzi już rozmowy z placówkami na całym świecie i ma nadzieję, że począwszy od 2022 roku roboty będą instalowane w miejscach docelowych
(rr)
Kategoria wiadomości:
Nowinki techniczne
- Źródło:
- standard

Komentarze (1)
Czytaj także
-
Jak zautomatyzować każdy proces przemysłowy?
Automatyzacja procesów jest kluczem do obniżania kosztów produkcji. Nie zawsze jest to proste, bo na proces przemysłowy składa się wiele...
-
Kluczowa rola wycinarek laserowych w obróbce metali
Wycinarki laserowe zrewolucjonizowały przemysł obróbki metali, oferując niezwykłą precyzję i efektywność. Dowiedz się, dlaczego są one...
-
-
-
-
-
-
GŻ
Patrząc po filmikach z sieci oraz robocie, który jest na nich użyty (Eva), to nie będą instalowane od 2022. System wygląda na straszne dziadostwo, które będzie sprawiało problemy.